Hopp til hovedinnholdet

Frida

Frida er 16 år og går i 10. klasse. Hun har gått fra å være aktiv i timene og med venner til å virke innesluttet og tankefull. Den siste tiden har hun vært stadig mer aktiv på sosiale medier. Hun har sett bilder og filmer av alvorlig selvskading, og er redd hun selv skal miste kontrollen.

Publisert: 11. april 2024

Frida er et simuleringsspill for hjelpere som kjenner seg usikre og trenger mer øvelse i samtaler om selvskading. Det kan være deg selv, eller du kan anbefale spillet til for eksempel en lærer som trenger veiledning.

I spillet styrer du som spiller dialogvalgene i samtalen og hvordan samtalen utvikler seg. Du må selv styre balansen mellom utforskning og trygging og du kan lære hva som åpner opp eller lukker i en samtale. Du får også muligheten til å velge de svarene du ikke selv hadde tenkt på, eller foretrukket i utgangspunktet. Flere opplever at de lærer aller mest av disse svarene.

Spille på mobil eller nettbrett:

→ Last ned appen til iPhone/Ipad.
→ Last ned appen til Android.

– Skriv inn company code: rvts øst
– Lag bruker eller logg inn

Hvem er du i samtalen?

I samtalen med Frida går du inn i rollen som Fridas mannlige klassekontakt som har kjent Frida siden 8. trinn. Du vet ikke hva som plager henne, men merker at hun har endret seg den siste tiden og du mistenker at hun ikke har det bra.

Tidligere var Frida aktiv i timene og var mye sammen med de andre i friminuttene. Nå har du lagt merke til at hun virker tankefull og lukket, ofte med senket blikk. Hun prøver av og til å rette seg opp og fremstå glad og lett, men det virker lite overbevisende.

Mål for samtalen

Målet for samtalen er at Frida skal klare å si noe om hva som plager henne, og at hun har lyst til å fortsette å prate med deg fremover. Det er tydelig at Frida er engstelig og det skal lite til før hun trekker seg vekk fra samtalen. Siden Frida aldri har snakket med noen om selvskadingen før er det viktig å gi henne tid. Selv om du er en mer erfaren hjelper, kan det være lurt å la Frida vise vei og være den som lærer deg, heller enn omvendt.

Publisert: 11. april 2024